Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Pogledajte kako izgleda život u ‘prostranom’ stanu od 21 kvadrat! (Foto)

Nemojte propustiti

Kako bi izgledao što veći i prozračniji, dizajneri su koristiti svijetle boje. Zidovi su bijeli, a ista je boja korištena i za strop. Unatoč tome, stan ne djeluje hladno i neprivlačno

Obično je 21 metar kvadratni veličina jedne lijepe sobe, pa je prilično teško zamisliti kako se tako mali prostor može podijeliti na nekoliko funkcionalnih zona. Veličina postane ipak manje važna kada imate funkconalnost i udobnost na svojoj strani.

Uzmimo na primjer ovaj mali stan. Kako bi izgledao što veći i prozračniji, dizajneri su koristiti svijetle boje. Zidovi su bijeli, a ista je boja korištena i za strop. Unatoč tome, stan ne djeluje hladno i neprivlačno.

Stan ima samo 21 metar kvadratni, ali je privlačan i nije prenatrpan koliko biste mogli pomisliti. Nalazi se u Madridu, a projektirao ga je studio MYCC 2012. godine. Dovoljno je prostran da jedna osoba komotno u njemu živi i radi.

Prelazi između soba nisu toliko uočljivi i zato se na stan može gledati kao na jednu cjelinu, a ne kao mali prostor podijeljen na još manje zone. Dekor je funkcionalan i usredotočen na udobnost i praktičnost. Minimalizam je u ovom slučaju bio nužan, a po svemu sudeći i najbolji mogući izbor.

stan-mali

stan5 stan3 stan1

(Magazin.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo