Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Pogledajte kako izgledaju budući vojnici Sjeverne Koreje: Imaju 11 godina, obrijane glave i vježbaju borilačke vještine

Nemojte propustiti

Novi regruti obrijanih glava spremaju se za rat na terenima Revolucionarne škole Mangjongde u Pjongjangu, koju je nekad pohađao i Kim Jong-il, gdje uče da marširaju kao jedan i treniraju borilačke vještine, iako su starosti samo 11 godina.

djeca-vojnici

Učenik Jo Chung Hjok kaže: “Zbog trenutne situacije, trudim se da učim više. Mislim da se tako mogu osvetiti američkim imperijalistima, tako što ću imati odlične ocjene u školi. To je moja revolucionarna dužnost. Posebno se trudim da dobijem najbolje ocjene iz vojne obuke”.

Dječaci nose puške dok se spremaju da postanu jezgro korejske narodne armije.

Pored vojnih vještina, uče i biologiju, istoriju i jezike, ali nemaju pristup internetu kao pomoćnom sredstvu u nastavi.

Potpukovnik Kim Hak Bin objašnjava: “U ovom trenutku situacija na korejskom poluostrvu je zategnuta, a Amerika je loša prema nama. Naši učenici spremni su da odu na linije fronta kad god da izbije rat, a sada uče još više nego obično”.

Škola je osnovana 1947. godine kako bi u njoj živjeli i obrazovali se sinovi i kćerke vojnika nastradalih u ratu protiv Japana, koji je Koreju držao pod okupacijom od 1910. do 1945. godine.

Djevojčice pohađaju odvojeni internat, koji nosi ime majke Kim-il Sunga, a nalazi se u lučkom gradu Nampo.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo