Srijeda, 16 lipnja, 2021

Pogledajte kako je Aleksandar Vučić spasio dijete iz snježnog nanosa

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić s ministrima obrane i prometa stigao je do mjesta Feketić, na saobraćajnici Novi Sad – Subotica, gdje je više od hiljadu zametenih ljudi.

Vučić je naložio angažiranje još vojnih i policijskih helikoptera i dopremanje vode i hrane ljudima koji su na tom mjestu zarobljeni više od 16 sati.

Prvi potpredsjednik Vlade pozvao je građane da ne kreću na put bez prijeke potrebe, kako bi se izbjegli dodatni problemi, ali i pomogli nadležnim državnim organima da zbrinu sve one koji su već ugroženi nevremenom i jakim vjetrom koji nanosi smetove, javio je Tanjug.

Prema njegovim riječima, na cestama u Vojvodini trenutno ima osam velikih i četiri manje kolone u zastoju.

VEZANO: Snijeg paralizirao Srbiju: Prekinut željeznički saobraćaj, vojska spašava putnike

“Niko neće ostati bez hrane, čudo je da do sad niko nije stradao. Sve što imamo na raspolaganju – sve smo dali. Sve helikoptere, cijela tenkovska jedinica je na raspolaganju, ali ne može prići. Nemamo više čime raditi. Samo neka niko više ne izlazi da nam pravi dodatne probleme na prilazima”, opisao je situaciju Vučić, javlja Fena.

Pripadnici Vojske Srbije već su počeli evakuaciju djece iz kolone od oko 200 automobila kod Feketića, a evakuirana je i jedna trudnica.

U evakuaciju će se uključiti još tri vojna i dva policijska helikoptera.

(Agencije)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo