Utorak, 6 prosinca, 2022

Pogledajte kako je izgledao most na kojem se danas desila tragedija: Trule daske, pokidana ograda…

Nemojte propustiti

– Bila sam u maju sa djecom, ali most je bio u katastrofalnom stanju, da nisam ni dala djeci da pređu preko njega – rekla je J.K. za “Blic”.

Most koji se danas u prijepodnevnim satima srušio u Ovčar Banji, bio je omiljeno izletište mnogih Čačana. Međutim, ono što bi mnoge koji se nađu na njemu iznenadilo jeste činjenica da je ovaj most, kojim preko vikenda prođe nekoliko stotina ljudi, bio u veoma lošem stanju.

– Daske na podu su trule, svaki korak je rizičan i prelazi se na sopstenu odgovornost. Bez bilo kakve table i upozorenja ljudi prelaze i tek na pola ovog visećeg mosta vide da ih svaki naredni korak može dovesti u opasnost. Nedostaju komadi poda, pletena žica sa strane je provaljena. Veliko je pitanje i sajle koje ga drže u kakvom su stanju – rekao je za RINU Milovan Resimić, stalan gost Ovčar Banje.

VEZANO: Pukao most u Srbiji, više od 20 turista iz Bosne i Hercegovine palo u rijeku. Ima mrtvih i povrijeđenih?

Da Ovčar Banja nije zaboravljeni biser Srbije pokazuje i njena revitalizacija koja se realizuje nakon čitavih 60 godina čekanja, a resorna ministarstva ulažu velika novčana sredstva kako bi se izgradili novi infrasrukturni sadržaji.

– Gradi se vidikovac na Kablaru, asfaltiraju putevi i izvode radovi na izgradnji Prirodnjačkog centra, pa može valjda da se “revitalizuje” i ovaj dotrajali viseći most. Ne da ga posjetioci prelaze sa strepnjom. Nije tu potrebno mnogo novca, samo malo više angažovanja od strane lokalnih nadležnih institucija – dodaje Milovan.

– Bila sam u maju sa djecom, ali most je bio u katastrofalnom stanju, da nisam ni dala djeci da pređu preko njega – rekla je J.K. za “Blic”.

Podsjećamo, u nesreći koja se dogodila kod Ovčar Banje poginule su dvije žene. To se dogodilo kada se srušio most preko Zapadne morave. Prema nezvaničnim informacijama, jedna od njih je nastradala jer se uplela u riječnu travu.

U nesreći koja se dogodila kada se srušio most u trenutku dok su putnici iz autobusa pješke prelazili preko njega, povrijeđeno je 11 osoba i sve su prebačene u bolnicu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo