Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Pogledajte kako je Milorad Dodik nekada govorio o genocidu u Srebrenici i ratnim zločincima iz Republike Srpske

Nemojte propustiti

Nakon što se dočepao vlasti, moći i novca Milorad je drastično promijenio stavove. Murali ratnih zločinaca u mnogim gradovima u RS-u stoje netaknuti. Ratni zločinci se slave kao heroji, a Dodik je u tome najglasniji.

Odluka visokog predstavnika Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida i drugih ratnih zločina u manjem bh. entitetu izazvala je buru negativnih reakcija. Najnervozniji, najaktivniji, najagresivniji u svojim izjavama kontra odluke je očekivano član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Ne tako davno, kada se gleda iz historijskog ugla Dodik je govorio potpuno drugačije stvari na koje vrijedi podsjetiti.

– U Srebrenici se desio genocid! To je presudio sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica, rekao je Dodik.

O ratnim zločincima Karadžiću i Mladiću govorio je pogrdno.

– Ne prihvatam vezu Republike Srpske i Radovana Karadžića, govorio je Dodik.

Nakon što se dočepao vlasti, moći i novca Milorad je drastično promijenio stavove. Murali ratnih zločinaca u mnogim gradovima u RS-u stoje netaknuti. Ratni zločinci se slave kao heroji, a Dodik je u tome najglasniji. No moraće, po svemu sudeći oprati zidove i jezike i prestati sa vrijeđanjem stotina hiljada žrtava agresije na BiH koju se predvodili njegovi današnji heroji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo