Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Pogledajte kako je Šangaj postao Drogbagrad (Video)

Nemojte propustiti

Hiljade navijača Shanghai Shenhue dočekale su Didiera Drogbu, koji je sletio u grad i zemlju u kojima bi trebao provesti sljedeće dvije i pol godine – prenosi Index.hr.

Screenshot: YoutubeNakon što se jedva otrgnuo navijačima koji su ga dočekali kao spasitelja neprestano skandirajući njegovo ime i mašući njegovim slikama, posterima i zastavama Obale Bjelokosti, u prvom razgovru s lokalnim novinarima 34-godišnji je napadač ponovio da novac nije motiv njegova dolaska u Kinu i klub koji je prije dvije godine vodio Ćiro Blažević.

“Došao sam preuzeti kinesku kulturu”… i 230 tisuća eura tjedno

“U Shanghai Shenhuu sam odlučio doći zbog vlasnika kluba Zhua Juna. Za mene je ovo veliki izazov. Naravno da bi mi bilo lakše da sam ostao u Europi, ali odlučio sam se za Kinu, a novac pritom nije bio najvažnija stvar. Očekujem novi životni stil ovdje. Nadam se da Kini mogu pokazati dio svoje kulture i isto tako preuzeti dio kineske kulture” poručila je novopridošla zvijezda. Osim kulture, Drogba će u Kini preuzimati i 230 tisuća eura tjedno.

Jedino Drogba može spasiti očajnu sezonu bogatog kluba

Uz ovakva primanja, idu i ogromna očekivanja. Kakva su od navijača, možete vidjeti u priloženom videu. Drogbu svi smatraju spasiteljom očajne sezone: Nakon 16 kola Shenhua drži tek 13. mjesto (u ligi sa 16 klubova) i ima samo tri pobjede. Poslije očajnog starta sezone, predsjednik je smijenio Jeana Tiganu, zatim je Nicolas Anelka kratko bio igrač-trener, da bi se na klupi barem zasada ustalio Sergio Batista. Bivši argentinski izbornik također sve nade polaže u Drogbu. Čim je osvajač Lige prvaka potpisao za njegov klub, poručio je da sada do kraja prvenstva u studenom očekuje strelovit uzlet do jednog od prva tri mjesta!

Debitira za dva tjedna protiv Uniteda

Shenhua sljedeću prvenstvenu utakmicu igra 21. srpnja protiv Guangzhoua, ali očekuje se da Drogba debitira četiri dana poslije, na prijateljskoj utakmici protiv Manchester Uniteda.

 

(Bh-index/Index.hr)

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo