Nedjelja, 21 travnja, 2024

Pogledajte kako je službeni pas reagovao tokom pregleda autobusa na granici: Carinici zaplijenili gotovo 50.000 cigareta!

Preporučeno

Prostor je očigledno bio smišljeno konstruisan, i zapečaćen metalnom pločom

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duhana i duhanskih proizvoda.

Pas je tokom kontrole aktivno reagovao na prostor u prednjem djelu autobusa, odmah ispod fabričke šupljine namenjene za krevet vozača, što je carinicima bio dovoljan znak da ga treba detaljnije pregledati.

Upravo se čita:  Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Prostor je očigledno bio smišljeno konstruisan, i zapečaćen metalnom pločom zalepljenom obojenim silikonom kako bi se što manje razlikovao od ostatka unutrašnjosti vozila.

Uprava carina Republike Srbije

Baš na tom mjestu, u specijalno napravljenom bunkeru, otkriveno je 100 boksova cigareta marke ”Winston Blue” sa akciznim markicama Kosova.

Zbog toga je autobus upućen na dodatni pregled carinskim mobilnim skenerom na čijem snimku su uočene nepravilnosti i u rezervoaru za gorivo.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg

Uprava carina Republike Srbije

Detaljnim pregledom tog dijela vozila, konstatovano je da je i on prepravljan tako što je sječen i pregrađen, te su u toj šupljini do koje je bilo teško doći, carinici otkrili još 133 boksa iste marke cigareta.

Protiv 47-godišnjeg vozača sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici čiji je ishod novčana kazna od 200.000 dinara, zaštitna mjera trajnog oduzimanja cjelokupnog tovara krijumčarene robe, kao autobusa koji je prepravljan sa namjerom da posluži kao sredstvo za krijumčarenje.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca
Uprava carina Republike Srbije
Uprava carina Republike Srbije

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas