Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Pogledajte listu najgorih – Sarajevo najopasniji grad na Balkanu!

Nemojte propustiti

Prema rezultatima istraživanja portala TheTopTens, Sarajevo je 13. najopasniji grad u Evropi nakon kojeg, od ostalih gradova sa Balkana, slijedi Beograd koji se nalazi se na 15. mjestu, Zagreb na 32., Priština 34. i Podgorica na 55. mjestu

Sarajevo-panoramaPrema rezultatima istraživanja portala TheTopTens, Sarajevo je 13. najopasniji grad u Evropi.

Od ostalih gradova sa Balkana Beograd dolazi poslije Sarajeva i nalazi se na 15. mjestu, a slijede Zagreb na 32., Priština 34. i Podgorica na 55. mjestu.

Prema rezultatima ovog istraživanja, najsigurniji grad na Balkanu je Novi Sad u Srbiji koji se nalazi na 66. poziciji liste najopasnijih gradova.

Od ostalih gradova Istanbul je 25. najopasniji grad u svijetu, London 28. i Paris 29.

Prema istom istraživanju, na prvom mjestu na listi najopasnijih gradova u Evropi nalazi se Moskva, a slijede Glasgow, Limerick iz Irske, Nottingham, Napoli, Tirana, Sofia, Dublin, Liverpool i Bukurešt.

S druge strane, najsigurniji gradovi u Evropi su Tallin, Geteborg i Stockholm.

Rezultati istraživanja prikupljeni su na osnovu mišljenja stranaca i turista koji imaju priliku da glasaju za najopasniji grad na navedenom portalu.

TheTopTens je ugledni portal na kojem svaki posjetilac ima mogućnost predložiti listu najboljih i najsigurnijih, ali i najopasnijih gradova u Evropi.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo