Subota, 16 listopada, 2021

Pogledajte najsavremeniju bolnicu u BiH i regionu u čiju je izgradnju Vlada RS-a utrošila 36 miliona eura!

Nemojte propustiti

Novi objekat Opšte bolnice “Sveti vračevi” na površini od 12.434 metara kvadratnih ima 246 kreveta, pet operacionih sala, osam stacionara, savremenu dijagnostiku i laboratoriju

bolnica-rsU Bijeljini je danas svečano otvorena najsavremenija opšta bolnica u regionu, u čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske uložila 36 miliona eura, javlja agemcija SRNA, a prenose Nezavisne novine.

bolnica-rs3bolnica-rs2bolnica-rs1Na ceremoniji otvaranja nove bolnice predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republici Srpskoj danas treba pozitivna energija, okupljanje i da se u njoj zajednički proslavljaju svi uspjesi.

– Ovo je zajedničko djelo svih nas i naš zajednički uspjeh. Moramo se okupiti u ovom teškom trenutku, moramo se razumjeti i biti solidarni, moramo vjerovati jedni drugima i moramo biti zajedno, rekao je Dodik, te poželio da se što više djece rodi u novoj bolnici.

Crvenu vrpcu svečano je presjekla premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla važnost ovog kapitalnog projekta za Bijeljinu i Republiku Srpsku i najavila obavezu Vlade da gradi nove bolnice u svim krajevima Republike.

– Ovaj projekat pokazuje opredijeljenost Vlade Republike Srpske da zajedno sa lokalnim vlastima iznađe mogućnosti i resurse i zaokruži velike investicione kapacitete, rekla je Cvijanovićeva.

Svečanosti otvaranja nove bolnice prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

Okupljenima su se obratili direktor bolnice u Bijeljini Siniša Maksimović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kao i austrijski ambasador u BiH Donatus Kek.

Izvođač radova na izgradnji bila je austrijska firma “Vamed”.

Novi objekat Opšte bolnice “Sveti vračevi” na površini od 12.434 metara kvadratnih ima 246 kreveta, pet operacionih sala, osam stacionara, savremenu dijagnostiku i laboratoriju.

Regionalna bolnica u Bijeljini zapošljava 512 radnika, a pruža medicinske usluge za oko 200.000 stanovnika.

bolnica-rs4

Izvor: Nezavisne novine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo