Srijeda, 22 ožujka, 2023

Pogledajte obraćanje uhapšene studentice u Sudu BiH

Nemojte propustiti

Na današnjem ročistu pred sutkinjom Suda BiH Senom Uzunović, A.Š. je kazala da je od kraja februara do 7. marta bila u Beogradu.

Sud Bosne i Hercegovine je danas u predmetu A.Š. (S1 3 K 045263 23 Eks), u postupku izručenja potraživane po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, Srbija, odnosno potjernici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Srbije, nakon održanog ročišta povodom lišenja slobode, donio rješenje kojim je potraživanoj A.Š. određen privremeni pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže 18 (osamnaest) dana od dana lišenja slobode, odnosno od 14.3.2023. do 31.3.2023. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je za portal “Avaza” iz Suda BiH.

Na današnjem ročistu pred sutkinjom Suda BiH Senom Uzunović, A.Š. je kazala da je od kraja februara do 7. marta bila u Beogradu.

Srbija je raspisala porjernicu za A.Š. zbog sumnje da je pomagala u ubistvu Ranka Radoševića (54) zvanog Ranko Eskobar, 9. marta ove godine u beogradskom naselju Rušanj.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo