Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Pogledajte obraćanje uhapšene studentice u Sudu BiH

Preporučeno

Na današnjem ročistu pred sutkinjom Suda BiH Senom Uzunović, A.Š. je kazala da je od kraja februara do 7. marta bila u Beogradu.

Sud Bosne i Hercegovine je danas u predmetu A.Š. (S1 3 K 045263 23 Eks), u postupku izručenja potraživane po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, Srbija, odnosno potjernici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Srbije, nakon održanog ročišta povodom lišenja slobode, donio rješenje kojim je potraživanoj A.Š. određen privremeni pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže 18 (osamnaest) dana od dana lišenja slobode, odnosno od 14.3.2023. do 31.3.2023. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je za portal “Avaza” iz Suda BiH.

Upravo se čita:  Nedim Sladić upozorava: Šta nas treba više brinuti od ponavljanja 2014. godine

Na današnjem ročistu pred sutkinjom Suda BiH Senom Uzunović, A.Š. je kazala da je od kraja februara do 7. marta bila u Beogradu.

Srbija je raspisala porjernicu za A.Š. zbog sumnje da je pomagala u ubistvu Ranka Radoševića (54) zvanog Ranko Eskobar, 9. marta ove godine u beogradskom naselju Rušanj.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas