Utorak, 26 listopada, 2021

Pogledajte šta godinu dana pješačenja napravi čovjeku – VIDEO

Nemojte propustiti

news-2014-March-rehange_21032014_625vimeo_mala_952068500

Christoph Rehage 2008. godine pješačio je Kinom te tako prošao više od 4500 kilometara.

Sve to vrijeme pustio je da mu raste brada i kosa, a svaki dan se snimao da bi na kraju sve sklopio u timelapse video koji upravo osvaja svijet. “Nakon jedne godine planina i pustinja shvatio sam…Izrasla mi je duga brada”, objašnjava Rehage na početku videa koji je nazvan “Najduži put”.

Kako piše Index, Rehage je 2007. smislio ludi plan: hodati od Kine do rodne Njemačke. To mu nije uspjelo, ali njegovo je putovanje počelo 9. novembra te godine, na 26. rođendan, a završilo u Ürümqiju 4500 km dalje godinu dana kasnije. Putem je prolazio kroz sve vremenske prilike, što se jako dobro vidi u videu u kojem je skupljeno više od 1400 fotki od ukupno 30.000 koje je snimio na svojem putovanju.

Ono što ga se najviše dojmilo su reakcije ljudi: “Je*eno volim kad mi ljudi kažu da će slijediti svaki svoj san i pritom kao da mi mašu dok se žure izaći kroz vrata. Voziti bicikl kroz Aziju. Hodati kroz Africu. Preseliti se u Kinu. Upisati se u program razmjene. Dati otkaz i naći novi posao. Kupiti kameru i početi fotkati. Volim stvari koje dolaze iz srca”, poručio je.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo