Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Pogledajte što su učinili EU diplomati kad se ruski ministar javio na konferenciju

Nemojte propustiti

– Uvjeravam vas da Rusija, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, predana svojim obvezama neširenja oružja za masovno uništenje – kazao je Lavrov

U Ženevi je bila konferencija UN-a o razoružanju, a u jednom trenutku na konferenciju se uključio i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je pravdao invaziju na Ukrajinu tvrdeći da ta zemlja ima planove posjedovati svoje nuklearno oružje.

Na snimci koju je objavila francuska delegacija vidi se kako deseci dužnosnika napuštaju dvoranu u trenutku dok Lavrov započinje svoje obraćanje.

Upravo se čita:  Slučaj u Austriji: Bosanac pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

– Izlazak tijekom jutrošnje izjave ministra Lavrova je kako bismo pokazali našu potporu Ukrajini – objavili su.

Što je Lavrov pričao?

– Danas opasnosti koje režim Zelenskog predstavlja za susjedne zemlje i međunarodnu sigurnost općenito, značajno su se povećale nakon što su vlasti sa sjedištem u Kijevu započele opasne igre vezane uz planove za stjecanje vlastitog nuklearnog oružja – rekao je Lavrov i dodao:

Upravo se čita:  Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

– Uvjeravam vas da Rusija, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, predana svojim obvezama neširenja oružja za masovno uništenje, poduzima sve potrebne mjere kako bi spriječila pojavu nuklearnog oružja i srodnih tehnologija u Ukrajini.

– Za nas je neprihvatljivo da se, suprotno temeljnim odredbama NPT-a, američko nuklearno oružje još uvijek nalazi na teritoriju niza europskih zemalja. Krajnje je vrijeme da se američko nuklearno oružje vrati kući i da se pripadajuća infrastruktura u Europi potpuno demontira – rekao je ruski ministar.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo