Subota, 16 listopada, 2021

Pojavila se nova teorija: Malezijski avion je otet i nalazi se na skrivenoj lokaciji

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Objavljene su snimke kineskog satelita koje prikazuju tri plutajuća objekta, za koje se vjerovalo da su ostaci nestalog aviona. No, šef malezijske civilne avijacije odbacio je mogućnost da je riječ o nestalom avionu.

Američki istražitelji uvjereni su kako je nestali avion mogao letjeti još četiri sata nakon što je posljednji put zabilježen na radaru te ne odbacuju mogućnost da je otet. Američki antiteroristički timovi uvjereni su da je avion otet te da se nalazi na tajnoj lokaciji.

Wall Street Journal javlja da je moguće kako je pilot ili netko drugi sam ugasio odašiljač kako se avion više ne bi vidio na radaru te je otputovao u neku drugu zemlju. Obzirom na vrijeme koliko je avion još mogao letjeti, mogao bi biti i u Saudijskoj Arabiji ili Pakistanu, javljaju američki mediji.

Potraga za avionom se proširila u posljednjih nekoliko dana, a već šesti dan nema ni traga Boeingu 777 u kojem je bilo 239 putnika.

Snimili već 3.200 četvornih kilometara

U potragu za nestalim Boeingom 777 Malaysian Airlinesa uključila se i kompanija DigitalGlobe. Ta kompanija je pokrenula posebnu web stranicu na koju stavlja satelitske snimke zemljine površine. Dosad je snimljeno oko 3.200 četvornih kilometara, a nove fotografije stižu neprestano.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo