Nedjelja, 1 listopada, 2023

Pojavila se prva fotografija uništene ruske krstarice “Moskva”?

Preporučeno

Ukrajina kaže da ga je pogodila protubrodskim projektilima, a Rusija tvrdi da je potonuo od posljedica eksplozija nakon požara na brodu.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja navodno pokazuje ruski ratni brod “Moskva,” koji je potonuo nakon što je, sve je izglednije, pogođen ukrajinskim protubrodskim raketama.

Izvor fotografije nije jasan, a njezina autentičnost još uvijek nije potvrđena. Ali, vojni stručnjaci kažu da bi mogla biti autentična.

Upravo se čita:  Sudi se Bosancu u Austriji: Od države uzeo 7.000 eura pa otišao na odmor

Rob Lee, doktorand na odsjeku za ratne studije londonskog King’s Collegea, na Twitteru je objavio da fotografija “izgleda autentično”.

OSINTechnical, poznati profil na Twitteru koji objavljuje obavještajne informacije iz otvorenih izvora, objavio je: “Ne mogu potvrditi autentičnost, ali ovo je krstarica klase Slava. Ne mislim da je bilo koji drugi od brodova te klase uništen na ovaj način”. Brod Moskva je jedan od nekoliko krstarica klase Slava.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

I dalje se sa stopostotnom sigurnošću ne zna zašto je potonuo komandni brod ruske Crnomorske flote. Ukrajina kaže da ga je pogodila protubrodskim projektilima, a Rusija tvrdi da je potonuo od posljedica eksplozija nakon požara na brodu.

Majka jednog od mornara s Moskve je za neovisne ruske novine Novaja Gazeta rekla, prepričavajući razgovor sa sinom, da je brod pogođen s tri projektila koja su stigla iz smjera Ukrajine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo