Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Pojedina sela u Bosni i Hercegovini odsječena od ostatka svijeta: Stanje elementarne nepogode proglašeno u Bosanskom Grahovu

Nemojte propustiti

Stanje elementarne nepogode zbog snijega je proglašeno na području opštine Bosansko Grahovo, rekao je za Srnu načelnik ove opštine Uroš Đuran.

Rekao je da su trenutno od svijeta odsječena sela Preodac, Veliko i Malo Tičevo, Tiškovac, Stožišta, Isjek, Radlovići, Resanovci, Zebe i Peći. Prema njegovim riječima, visina snijega je u pojedinim selima oko 80 centimetara, a Opština ne može da pomogne u čišćenju, jer nemaju mašine.

Đuran je ukazao da u selu Zebe imaju dva mještanina koja su pozitivna na koronavirus i do njih trenutno ne može stići sanitetsko vozilo. Ka tom selu, dodao je, angažovana je mehanizacija da bi se stiglo do ljudi. On je napomenuo da u selima koja su odsječena od svijeta, živi staro, bolesno i nemoćno stanovništvo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Političari sebi povećali plaće za 500 KM, a juneći odrezak u restoranu u državnim institucijama plaćaju 4 KM!

Juneći odrezak u restoranu u državnim institucijama košta svega 4 KM. Delegati u Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo