Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Pokreni se: Savjeti kako da u svoj život uneseš neke promjene

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Svako u svom životu želi nešto promijeniti – neki žele dobiti posao, drugi žele bolji posao, a treći se pak nadaju pokretanju vlastitog biznisa.

Foto: IlustracijaUkoliko se uhvatiš u izgovaranju “Moram se pokrenuti” rečenice, a tek je ponedjeljak, možda je vrijeme da u svoj život uvedeš neke promjene. Ako želiš nešto drugačije, ali ne znaš kako to dobiti slijedi ovih nekoliko savjeta koje je sastavila ekipa “Forbes” magazina:

Otkaži nešto

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Najbolji način za otvaranje novog poglavlja jest da neko staro zatvoriš. Otkazati nešto može biti oslobađajuće iskustvo te ti može pomoći da shvatiš što je za tebe ispravno te što bi željela raditi sljedeće. Ne moraš nužno dati otkaz na poslu koji ti ne odgovara. Otkaži pretplatu na časopis ili prestani plaćati članarinu za nešto što ti više ne predstavlja toliki užitak.

Započni nešto

Počni raditi nešto što već duže vrijeme želiš, bez obzira na potencijalni (ne)uspjeh. Život se sastoji od iskustava, eksperimentiranja i brojnih pokušaja koji često ne rezultiraju onako kako bismo mi to htjeli. Ali to ne znači da od isprobavanja novih stvari trebaš odustati.

Manje analiziraj

Čak i kad se ohrabrimo dovoljno da probamo isprobamo nešto novo, ne prestajemo razmišljati o rizicima i opasnostima u koje bismo se mogli dovesti, prenosi Index. Previše će te analiziranja samo kočiti u tvojim naumima, stoga opušteno kreni u nove pobjede.

Prestani izmišljati opravdanja

Izmišljanje opravdanja nam je svima jako dobro poznato jer je to najlakši način da se nešto ne uradi. Uzmi stvar u svoje ruke i odlučno kreni naprijed.

Odustani

Prestani se truditi oko nečega što ti zadaje ogromne muke. Ako misliš da ne zarađuješ dovoljno novaca koliko bi htjela, jednostavno prestani o tome razmišljati i smisli neke kreativne načine kako ćeš ga ubuduće trošiti. Prošeći ili pogledaj film, nemoj siliti nešto što ne dolazi prirodno.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo