Utorak, 6 prosinca, 2022

Pokret za državu formira svoj Klub u NSRS: “Nećemo slušati sarajevsku čaršiju”

Nemojte propustiti

“Nećemo slušati mišljenja sarajevske čaršije da neko ko da podršku SNSD-u nije upravu”, kazao je Ramić.

Prvi sastanak Pokreta za državu nakon održanih oktobarskih izbora, održan je danas u Banjaluci gdje su se analizirali izborni rezultati i gdje su dogovorili neke nove inicijative u političkom djelovanju u Republici Srpskoj.

Vojin Mijatović (SDP) je ispred Pokreta za državu kazao kako imaju pet poslanika u NSRS i jednog u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Isto tako, Mijatović je dodao da žele činiti novu skupštinsku većinu u NSRS i da će formirati Klub Pokreta za državu u NSRS.

“Odazvaćemo se predsjedniku RS na konsultiranje za formiranje skupštinske većine. Pokušaćemo da budemo konstruktivni politički faktor na tržištu RS”, rekao je Mijatović.

Edin Ramić (SDA) kazao je kako im mediji spočitavaju želju da participiraju u vlasti i da se stvorila loša slika o njima jer žele razgovarati sa SNSD-om.

“Takmiče ko više mrzi Milorada Dodika. Opozicija u RS na ovaj način pravda izborne rezultate. Nema tu previše razlike u politikama s kojima se ne slažemo, ali želimo raditi na napretku. Svaki prijedlog koji je u NSRS imao za cilj napredak mi smo ga podržali. Jednostavno, mlade ljude tjeraju iz zemlje. Nećemo slušati mišljenja sarajevske čaršije da neko ko da podršku SNSD-u nije upravu”, kazao je Ramić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo