Subota, 2 ožujka, 2024

Pokret za državu nema podršku Stranke za BiH

Preporučeno

“Stranka za BiH je na vrijeme prepoznala da je PZD izgubio svrhu i legitimitet”

Stranka za Bosnu i Hercegovinu se ograđuje od svih aktivnosti Pokreta za državu (PZD) jer Pokret kakav je zamišljen prilikom osnivanja već odavno ne postoji.

Zbog apsolutne dominacije jednog naroda u svim strukturama života bh. entiteta Rs, prilikom uspostavljana PZD-a, ideja je bila da se sve državotvorne snage ujedine i djelimično poprave multietničku sliku u tom dijelu Bosne i Hercegovine. Posebno su Bošnjaci povratnici ugroženi jer se negira njihov jezik, izvrgava ruglu njihova vjera, onemogućava zapošljavanje u entitetskiminstitucijama itd.

Upravo se čita:  Građani ljuti: "Ono što sam prije mogao kupiti za 20 KM sad ne mogu ni za 50"

“Svaka tačka Sporazuma po kojem je formirana koalicija „Pokreta za državu“ je prekršena i pogažena. Posebno je ponižavajuće biranje Srebrenke Golić za predsjednicu Vijeća Naroda u Skupštini Rs-a iz reda bošnjačkog naroda, na prijedlog SNSD-a a podržana od strane pojedinaca iz Pokreta za državu. Kao zahvalnicu za izbor na tu poziciju, Srebrenka je stajala u prvom redu na militantnoj paradi povodom neustavnog 9. januara zajedno sa negatorima
genocida i rušiteljima Bosne i Hercegovine”, poručuju iz Stranke za BiH..

Upravo se čita:  Neobična putanja: Izviđački avion ponovno leti iznad Bosne i Hercegovine

“Stranka za BiH je na vrijeme prepoznala da je PZD izgubio svrhu i legitimitet te zbog toga već odavno ne učestvujemo, niti ćemo učestvovati u njegovom daljem radu”, zaključuju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas