Četvrtak, 25 travnja, 2024

Pokušaj pljačke u Sarajevu: Otvorio vrata ženi, napali ga naoružani muškarci

Preporučeno

U jednom od stanova u ulici Milana Preloga 12., u sarajevskom naselju Hrasno, nepoznate osobe su u subotu oko 21.30 pokušale izvršiti oružanu pljačku. U pokušaju provale učestvovala je jedna žena i dva muškarca.

“Žena je imala oko 20 godina, a muškarci između 25 i 30. Žena se vlasniku stana predstavila kao predstavnica stanara, te kazala da je potrebno da potpiše dokument o saglasnosti stanara. No, kada je otvorio vrata, u stan su mu upala dvojica muškaraca te mu počela prijetiti pištoljem. Nakon kratkog naguravanja i povika napadnutog komšije u pomoć, provalnici su se prepali i pobjegli”, ispričao je za Dnevni avaz jedan od stanara.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Radi sigurnosti, u ulaze zgrade u ovoj ulici postavljeno je obavještenje kako bi stanari ubuduće pazili koga puštaju u zgradu, ali i u stan.

O cijelom slučaju obaviještena je policija, kojoj su dostavljeni detaljni opisi osoba koje su učestvovale u pokušaju pljačke.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

(Source.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas