Srijeda, 22 ožujka, 2023

Pokušaj pljačke u Sarajevu: Otvorio vrata ženi, napali ga naoružani muškarci

Nemojte propustiti

U jednom od stanova u ulici Milana Preloga 12., u sarajevskom naselju Hrasno, nepoznate osobe su u subotu oko 21.30 pokušale izvršiti oružanu pljačku. U pokušaju provale učestvovala je jedna žena i dva muškarca.

“Žena je imala oko 20 godina, a muškarci između 25 i 30. Žena se vlasniku stana predstavila kao predstavnica stanara, te kazala da je potrebno da potpiše dokument o saglasnosti stanara. No, kada je otvorio vrata, u stan su mu upala dvojica muškaraca te mu počela prijetiti pištoljem. Nakon kratkog naguravanja i povika napadnutog komšije u pomoć, provalnici su se prepali i pobjegli”, ispričao je za Dnevni avaz jedan od stanara.

Radi sigurnosti, u ulaze zgrade u ovoj ulici postavljeno je obavještenje kako bi stanari ubuduće pazili koga puštaju u zgradu, ali i u stan.

O cijelom slučaju obaviještena je policija, kojoj su dostavljeni detaljni opisi osoba koje su učestvovale u pokušaju pljačke.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

(Source.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo