Utorak, 21 rujna, 2021

Pokušaj ubistva u Sarajevu: Izbo ga nožem jer je izlazio s njegovom djevojkom

Nemojte propustiti

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad uhapsili su Smaila Osivčića (19), osumnjičenog za pokušaj ubistva G. B. (25), kojeg je u petak navečer u sarajevskom naselju Dobrinja tri puta ubo nožem nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Mjesto gdje se dogodio napad (Foto: Dnevni avaz)
Mjesto gdje se dogodio napad (Foto: Dnevni avaz)

Osivčić je policiji odranije poznat po različitim krivičnim djelima, nedavno je izašao iz zatvora. Dok je bio u zatvoru, G. B. je izlazio s njegovom djevojkom, javlja Dnevni avaz.

Podjećamo, te kobne noći Osivčić je sreo G. B. te ga iz osvete na raskrsnici ulice Plavi put i Bulevara branilaca Dobrinje ubo tri puta nožem, a potom pobjegao.

Povrijeđeni je prevezen na Odjel hirurgije bolnice Kasindo, gdje su mu konstatirane po život opasne povrede, a ljekari su obavijestili policiju o ovom događaju.

Na pješačkom prijelazu na raskrsnici policija je pronašla tragove krvi, a u razgovoru sa svjedocima došlo se do saznanja da je Osivčić nanio povrede 25-godišnjaku. Policija je krenula u potragu, koja je u subotu navečer rezultirala hapšenjem osumnjičenog, piše pomenuti list.

Osivčić je još kao maloljetnik počinio nekoliko krivičnih djela. Između ostalog, u oktobru 2009. godine, kada mu je bilo 15 godina, u trolejbusu koji se nalazio na stajalištu u ulici Deseta transverzala nožem je ubo Ajdina F., kojem je tada bilo 16 godina, u lijevu stranu grudnog koša. Motiv zbog kojeg je tada ubo Ajdina F. bila je svađa zbog fudbala, piše Avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo