Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Pokušali iznuditi 200.000 eura od oca zastupnice SNSD, pa oslobođeni krivice

Nemojte propustiti

U presudi je navedeno i da se Anđelko Đ. oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Anđelko Đ. iz Modriče oslobođen je optužbi da je pokušao iznuditi 200.000 eura od Uroša Miloševića biznismena iz Modriče.

Uroš Milošević je otac Mare Milošević, zastupnice SNSD u Narodnoj Skupštini RS. Mara je na prošlim izborima bila i kandidat za načelnika Modriče, ali je izgubila.

U presudi Okružnog suda Doboj je navedno da se Anđelko oslobađa krivice da je 4. jula 2019. godine pokušao iznuditi novac od Miloševića, piše Srpskainfo.

Tog dana u 14.17 sati poslana je prijeteća poruka Miloševiću.

U SMS poruci je pisalo ”50.000 eura pripremite u apoenima po 100 eura ne označenih. Predaće te novac osobi koja će vas kontaktirati. Ukoliko odbijete ili aktivirate policijske službe počinje likvidacija vaše porodice (kćeri,unučad) tad cijena vaše porodice je 200.000 eura. Organizacija CRNA RUKA.”

Kako Srpskainfo saznaje, Milošević nije postupio po uputama koje dobio u prijetećoj poruci već je cijeli slučaj prijavio policiji. On je u to vrijeme bio na odmoru u Turskoj.

U presudi je navedeno i da se Anđelko Đ. oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Uroš Milošević je poznati privredenik iz Modriče koji u svom vlasništvu ima više firmi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo