Srijeda, 23 lipnja, 2021

Policajac (41) se raznio dinamitom loveći ribu

Nemojte propustiti

Neumski policajac Robert Katić (41) poginuo je od eksplozije dinamita kojim je lovio ribu, potvrđeno nam je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema riječima portparola MUP-a HNK Srećka Bošnjaka, nesretni Katić se, prema svemu sudeći, nezakonito bavio ribolovom, a dinamit mu se aktivirao u ruci.

– Njegovo tijelo je pronađeno kako pluta u moru Neumskog zaljeva, s raznesenim potrbušnim dijelom, dok su mu na jednoj ruci nedostajali prsti – rekao nam je Bošnjak, dodavši da je čamac kojim je nesretni Katić lovio ribu, pronađen u hrvatskim teritorijalnim vodama, vjerovatno usljed detonacije.

Dežurna kantonalna tužiteljica Tanja Marčinko, koja je rukovodila uviđajem, kazala nam je da je na osnovu tragova pronađenih na licu mjesta utvrđeno da se radilo o vojnom eksplozivu.

Također, nije naložena obdukcija s obzirom na to da je vanjskim pregledom tijela utvrđeno da nije riječ o nasilnoj smrti nego o nesretnom slučaju.

U Policijskoj stanici Neum jučer nisu bili raspoloženi za bilo kakve izjave u vezi s ovim slučajem.

osmrtnica-katic-robert

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo