Subota, 12 lipnja, 2021

Policajac iz BiH izazvao haos u avionu, osramotio i sebe i državu

Nemojte propustiti

Službenik Granične policije BiH (GP BiH) obrukao je i sebe i uniformu ove državne agencije nakon što je poslan u inostranstvu da preuzme lice koje je po potjernici iz uhapšen u Austriji.

Umjesto da po profesionalnim standardima postupi zadatku koji mu je dodijeljen, ovaj policijski službenik se posvetio piću i udvaranju stjuardesi u avionu. Na kraju je sam završio s lisicama na rukama.

Direktor GP BiH Zoran Galić potvrdio je za “Dnevni avaz” da se skandal dogodio 20. marta ove godine, nakon što su dvojica službenika poslana u Beč, gdje su trebali preuzeti lice D.G., koje je slobode lišeno u Austriji zbog krivičnih dijela koje je počinio u BiH.

Problematični službenik je nakon ukrcavanja u avion potpuno izgubio kompas te je u jednom trenutku nasrnuo na stjuardesu i počeo je hvatati za stražnjicu. Ni njegov kolega nije uspio da ga smiri. Također, upozorenja posade nisu smirila ovog službenika.

Umjesto da se smiri, on započeo s fizičkim obračunom i s drugim osobama u avion, tako da je po slijetanju na bečki aerodrom obaviještena policija koja je privela problematičnog pripadnika GP BiH i odvela ga na triježnjenje.

Pripadnici Granične policije BiH ogorčeni su zbog sramote koju im je nanio kolega na službenom zadatku, protiv problematičnog policajca vrši se istraga.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo