Subota, 23 listopada, 2021

Policajac kod Viteza snimljen kako uzima mito?

Nemojte propustiti

Čitatelj Bh-index portala nam je poslao link videa postavljenog na servis Youtube na kojem se, kako tvrdi, vidi kako policajac u okolini Viteza “iznuđuje i prima mito”.

U opisu ovog videa se, između ostalog navodi: “klasični scenario: izvođenje iz auta, pokazivanje saobraćajnog prekršaja, zatim odvođenje dalje od očiju i ušiju drugih putnika automobila, zastrašivanje ogromnim novčanim kaznama i oduzimanjem vremena, uzimanje mita, i na kraju, ironično, upute o ponašanju i zakonima u saobraćaju”

Sve se desilo na izlazu iz Viteza 20. juna 2013. godine u 20.22 sati, a vozač je zaustavljen zbog upaljenih maglenki.

– Većina građana BiH, ali i regiona je bar jednom preživjela sličan scenario. Ovaj video nije objavljen da opravda počinjeni prekršaj (ako ga je bilo, jer iskreno ne znam da li su upaljene maglenke po danu prekršajno djelo), već da ukaže na mito i korupciju policijskih službenika, što je zasigurno krivično djelo. Cilj ovog videa je također da ohrabri građane da svojim mobilnim telefonima snimaju ovakve i slične radnje mita i korupcije, u policiji, na šalterima javnih ustanova, i na svakom drugom mjestu, i bar da na taj način, ukažu na problem u društvu, naveo korisnik Youtubea u opisu videa.

Nadamo se da će snimak zanimati Unutrašnju kontrolu policije, ali i napominjemo da je i davanje mita krivično djelo.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo