Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Policajac opljačkao zlataru pa odmah utrčao u poštu da plati račune

Nemojte propustiti

Stjepan Orešković (45) radio je kao policajac u Opatiji 21 godinu, a onda je učinio ono protiv čega se godinama borio – opljačkao zlatarnicu u Lovranu. Orešković je u maju 2012. godine spasio život bebe koja je s roditeljima bila u automobilu i odjednom je prestala disati. Policijskim je vozilom ‘krčio’ put kako bi roditelji što prije stigli do bolnice i na taj način spasili dijete, pišu 24sata.

policajac-hrvatska

No, nakon heroja postao je razbojnik. Opljačkao je poslovnicu Auro domusa u Lovranu iz koje je odnio 5.000 kuna u novcu i zlatu. Odmah nakon prepada krenuo je u obližnju poštu platiti račune. Skinuo je šal s lica i tad su ga snimile nadzorne kamere na ljekarni preko puta pošte.

– Znam da sam osramotio cijelu policiju, prijatelje, porodicu. Ja ću svoj dug ‘platiti’, ali djeci će uvijek ostati teret da im je otac policajac razbojnik – kaže policajac.

Na pljačku se odlučio zbog teške financijske situacije u kojoj se našao. Supruga mu je, naime, 2008. godine oboljela od raka koštane srži i sav su novac izdvajali za njezino liječenje.

– Zbog te financijske situacije u meni kuha već godinu dana. Pred kraj mjeseca nemam ni za kruh. I tako godinama. Posuđujem od prijatelja po 100, 200 ili 500 kuna, pa im vraćam na plaći. Nakon noćne smjene u 8 sati odlazim na gradilište kopati kanale za nekoliko stotina kuna. Kolegama sam rekao da ne bacaju boce nego da mi ih ostave, a ja sam ih poslije nosio na otkup da bi skupio za kruh i mlijeko. Vjerujte mi, bio sam na rubu da idem kopati po kontejnerima – ispričao je, a citir ga 24sata.hr.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo