Subota, 16 listopada, 2021

Policajac ranjen u pucnjavi tokom pljačke zlatare u Sanskom Mostu

Nemojte propustiti

Maskirana osoba danas je opljačkala zlataru “Ekstra gold”, koja se nalazi u Prijedorskoj ulici u centru Sanskog Mosta, a tokom pljačke ranjen je Emin Selman, krim-inspektor Treće policijske uprave.

sanskimost-pljacka

Tokom pljačke, prema policijskim izvorima, otuđen je oko kilogram zlatnog i srebrnog nakita.

Prema izjavama očevidaca, maskirano lice se dovezlo automobilom „škoda karavan“ sive boje pred pomenutu zlataru te se s pištoljem u ruci zaputilo u objekat. U tom trenutku primijetio ga je radnik susjednog lokala i o tome odmah obavijestio policiju.

Pljačku su pokušala spriječiti dva kriminalistička inspektora, koja su se u tom trenutku slučajno našla u blizini događaja.

Vidjevši ih, maskirani napadač se neobavljenog posla dao u bijeg. Tom prilikom došlo je do međusobne pucnjave tokom koje je policajac ranjen u nogu.

Napadač je uspio da uđe u automobil kojim je pobjegao. Pretpostavlja se kako je imao barem jednog saučesnika koji ga je čekao u vozilu. Ranjeni Selman je zbrinut na Hirurškom odjelu Opće bolnice u Sanskom Mostu i prema posljednjim informacijama uspješno se oporavlja od posljedica ranjavanja.

Pripadnici Krim-policije Treće policijske uprave i nadležni kantonalni tužilac su preduzeli detaljnu istragu na licu mjesta, a Prijedorska ulica je nekoliko sati bila blokirana za odvijanje saobraćaja.

Organizovana je opsežna potraga za počiniocem, a o svemu su obaviješteni i pripadnici policije Republike Srpske. Zanimljivo je da je ista zlatara bila meta pljačke prije nešto više od godinu dana te da počinioci nikada nisu uhapšeni. U MUP-u USK su istakli kako će detaljnije informacije o ovom slučaju biti poznate nakon što bude okončan uviđaj.

Građane Sanskog Mosta posebno zabrinjava drskost pljačkaša, koji su izveli pljačku usred bijela dana.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović: Ovo je najgora atmosfera od Dejtona, podržavamo vraćanje nadležnosti na miran način

Mirko Šarović naglašava da sve inicijative moraju biti sprovedene na miran način bez pokušaja destabilizacije države. Sastanak glavnog odbora Srpske...

Možda vas zanima i ovo