Petak, 9 prosinca, 2022

Policajac u Prijedoru zadobio teške povrede: Vozilom ga vukli desetak metara jer ih je pokušao legitimisati

Nemojte propustiti

Policajac iz Prijedora teško je povrijeđen nakon što su ga dvije osobe iz tog grada, koje je pokušao da legitmira, vukle desetak metara vozilom koje je bilo u pokretu

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Foto: Arhiv

Napad na policajca dogodio se 1. marta oko 17.45 sati, prilikom obavljanja, kako je saopćeno, operativno-taktičke mjere opservacije na parkingu groblja ”Pašinac” u Prijedoru, kada je od policijskih službenika zapaženo sumnjivo parkirano vozilo ”golf 5” u kojem su se nalazile dvije osobe.

Prilikom pokušaja legitimiranja, osoba koja je sjedila na mjestu vozača, uhvatila je za ruku policijskog službenika, te ga vozilom čiji je motor bio u pogonu povukla oko desetak metara, nakon čega je policijac pao na beton i zadobio povrede po tijelu, a osobe u „golfu“ se udaljile.

Iz CJB Banja Luka danas je saopćeno da je povrijeđenom policajcu ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Prijedor gdje je zadržan na liječenju, jer su mu konstatirane teške povrede, prijelom kosti lijeve šake, ogrebotine, razderotine po licu, desnoj ruci i nogama.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je O.G. upravljalo spomenutim vozilom, a na mjestu suvozača nalazio se V.R., oba iz Prijedora.

Oni su lišeni slobode, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor izvršen je pretres vozila.

Po kompletiranju i dokumentiranju predmeta bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv O.G. za krivična djela teška tjelesna povreda i sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane BiH

Kao najveći izazov ulaskom u šengensku zonu u Zagrebu se ističe borba s ilegalnim migracijama, posebno kada je riječ...

Možda vas zanima i ovo