Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Policajac u Prijedoru zadobio teške povrede: Vozilom ga vukli desetak metara jer ih je pokušao legitimisati

Preporučeno

Policajac iz Prijedora teško je povrijeđen nakon što su ga dvije osobe iz tog grada, koje je pokušao da legitmira, vukle desetak metara vozilom koje je bilo u pokretu

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Foto: Arhiv

Napad na policajca dogodio se 1. marta oko 17.45 sati, prilikom obavljanja, kako je saopćeno, operativno-taktičke mjere opservacije na parkingu groblja ”Pašinac” u Prijedoru, kada je od policijskih službenika zapaženo sumnjivo parkirano vozilo ”golf 5” u kojem su se nalazile dvije osobe.

Upravo se čita:  Pravosnažna presuda za jezivi zločin u BiH: Polio je benzinom, pa zapalio pred kćerkom, osuđen je na 25 godina robije

Prilikom pokušaja legitimiranja, osoba koja je sjedila na mjestu vozača, uhvatila je za ruku policijskog službenika, te ga vozilom čiji je motor bio u pogonu povukla oko desetak metara, nakon čega je policijac pao na beton i zadobio povrede po tijelu, a osobe u „golfu“ se udaljile.

Iz CJB Banja Luka danas je saopćeno da je povrijeđenom policajcu ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Prijedor gdje je zadržan na liječenju, jer su mu konstatirane teške povrede, prijelom kosti lijeve šake, ogrebotine, razderotine po licu, desnoj ruci i nogama.

Upravo se čita:  Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je O.G. upravljalo spomenutim vozilom, a na mjestu suvozača nalazio se V.R., oba iz Prijedora.

Oni su lišeni slobode, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor izvršen je pretres vozila.

Po kompletiranju i dokumentiranju predmeta bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv O.G. za krivična djela teška tjelesna povreda i sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Upravo se čita:  Otkriveni nepoznati detalji svirepog ubistva Saše Kulišića u Doboju: Osumnjičena kćerka (14) ponašanjem i izjavama šokirala sve

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas