Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Policajci nisu vidjeli signal taksiste: Pisali mu kaznu dok je pištolj bio uperen u njega

Nemojte propustiti

”Pokušao sam da izađem iz vozila, da se ‘dogovorimo’, kako bih im rekao što se događa, međutim nisu mi dozvolili. Kad to nije uspjelo, pokušao sam da napišem primjedbu u zapisnik u kojoj bih objasnio da sam talac, međutim, policajci mi nisu dali da uzmem notes u ruke. A klinac je sve vrijeme držao pištolj ispod duksa uperen u mene”-kaže oteti taksista.

Ilustracija
Ilustracija

Bjegunac od policije pod prijetnjom pištoljem natjerao je novosadskog taksistu Milana Ostojića da ga vozi do Žablja. Da situacija bude gora, usput ga je zaustavila patrola policije zbog prometnog prekršaja, ali saobraćajci nisu primijetili da je u čovjeka kome su ispisivali kaznu sve vrijeme bio uperen “tetejac”.
Kako Ostojić kaže, prihvatio je vožnju u Ulici Koste Mirosavljevića, gdje mu je u automobil ušao mladić od otprilike 17-18 godina.

“Kada sam stigao na adresu, primijetio sam policajce, koji su mi rekli da se vratim na stajalište. Međutim, kada sam okrenuo automobil, dečko je izašao iz sporednog ulaza, otvorio vrata i sjeo na suvozačko mjesto. Kada je vidio da se policija okreće , izvadio je pištolj i naredio mi da vozim odatle “, priča Ostojić.

Uplašeni, ali pribrani taksista poslušao je naredbu i krenuo ka Žablju. Na uglu Primorske ulice i temerinskog puta primijetio je patrolu prometne policije, i namjerno prošao kroz crveno svjetlo kako bi privukao pažnju na sebe. Kada je vidio rotaciju iza sebe, pomislio je kako je manevar uspio, međutim, revnosni policajci nisu “pročitali” nijedan Ostojićev signal, već su mu hladnokrvno ispisali kaznu od 5.000 dinara.

“Najprije sam pokušao izaći iz vozila, da se ‘dogovorimo’, kako bih im rekao što se događa, međutim, nisu mi dozvolili uz obrazloženje da ne smijem izlazim iz automobila dok traje legitimisanje. Kad to nije uspjelo, pokušao sam da napišem primjedbu u zapisnik u kojoj bih objasnio da sam talac, međutim, policajci mi nisu dali da uzmem notes u ruke. A klinac je sve vrijeme držao pištolj ispod duksa uperen u mene “, kaže Ostojić.

Drama je bila gotova u Žablju, kada je taksist parkirao automobil ispred adrese koju je zahtijevao mladić s pištoljem. Ostojić kaže da se uputio u policijsku stanicu odmah nakon što je Fugitive izašao iz vozila, i prijavio slučaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je potezao pištolj na svoje ukućane, koji su pozvali 192, ali je nasilnik uspio se “izmigolji”. Navodno, u pitanju je osoba koja je odranije poznata policiji zbog brojnih kaznenih djela.

(Radio 021)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo