Petak, 17 rujna, 2021

Policajci spriječili pljačku banke: Vidio sam zaštitara sa podignutim rukama

Nemojte propustiti

Drama koja se viđa samo u holivudskim filmovima odigrala se juče u jutarnjim satima u poslovnici ”Intesa Sanpaolo banke” u Odžaku. Naime, maskirani pljačkaš, naoružan automatskom puškom, upao je u banku, tražeći od prestravljenih službenica da mu predaju novac.

Nedaleko od mjesta događaja nalazili su se policajci Asmir Gibić i Ivica Andrić te sudski policajac Dženan Hodžić Mehić, koji su putem motorole čuli prijavu te su se munjevitom brzinom uputili ka banci koja se nalazi u Titovoj ulici u Odžaku.

Drama je krenula oko 10.20 sati, kada su građani panično prijavili da je u toku pljačka.

– Dojavu je zaprimio naš šef smjene i uputio nas prema banci. Građani su javili da je u toku razbojništvo i da je u pitanju osoba naoružana automatskom puškom – kazao je u izjavi za “Dnevni avaz” policajac Gibić, koji obavlja funkciju zamjenika zapovjednika Policijske stanice u Odžaku.

On je ispričao da su po dolasku pred banku u unutrašnjosti vidjeli zaštitara kako stoji s podignutim rukama te maskiranu osobu koja drži pušku.

– Polako smo se približavali ulazu u banku… U međuvremenu je stigla još jedna grupa policajaca te sam ih sve rasporedio oko banke. Razbojnik je na kraju uvidio da nema kud nego da izađe i preda se. U jednom trenutku imao je namjeru bježati, ali sam ga razoružao. Onda sam mu prišao i oborio ga na pod. Pružao je otpor prilikom skidanja šala kojim se maskirao, ali je na kraju sve proteklo u najboljem redu – ispričao je Gibić.

Zahvaljujući brzoj reakciji Gibića, Andrića i Hodžića Mehića, razbojnik je bio primoran predati se, a da nije uspio oteti nijednu novčanicu.

– Najvažnije u svemu je da niko nije povrijeđen – zaključio je skromno Gibić.

Uhapšeni razbojnik A. H. (20) je prevezen u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona na daljnju kriminalističku obradu. Kod njega su pretresom pronađeni pištolj koji je oduzeo zaštitaru te odvijač.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo