Srijeda, 22 ožujka, 2023

Policajci svečano vjenčali devet parova pasa

Nemojte propustiti

Policija se okupila u Kolombu, kako bi svečano vjenčala devet parova policijskih pasa treniranih da nanjuše eksploziv i opijate

“Mladenci” su bili obučeni u šalove, čarapice i šešire, i vjenčavani su na ukrašenoj platformi kakva se koristi u tradicionalnim budističkim svadbama.

Vjenčanje je nadgledao i neimenovani gradski zvaničnik, a među zvanicama su bili i veterinari, čelnici policije i obični građani.

Ministar kulture Šri Lanke T.B. Ekananajake oštro je osudio ovaj gubitak vremena i sprdnju sa tradicijom, i pozvao upravu policije da sprovede istragu.

Portparol policije Budika Širivardena kaže da namjera nije bila da se ismiju tradicionalne ceremonije, već da se na zabavan način “osigura” da će se policijski psi pariti među sobom, a ne sa lutalicama.

“Ideja je da uzgajamo vlastite štence u ove svrhe, a ne da moramo da ih uvozimo”, rekao je on.

Da li to znači da misle da su psima objasnili koncept bračne vjernosti, i da smatraju da će se nakon obavljenog “vjenčanja” pridržavati tog koncepta, pokazat će istraga.


 

(Vijesti.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo