Nedjelja, 2 listopada, 2022

Policajci u kamionu pronašli dva obezglavljena konja

Nemojte propustiti

Pripadnici Policijske uprave sarajevske općine Novi Grad prije nekoliko dana u blizini Sarajevskog aerodroma zaustavili su kamion u kojem su tokom rutinske kontrole pronašli dva obezglavljena konja, piše Avaz.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kamion se, naime, kretao iz pravca Lukavice prema Stupu, a, kako je policajcima kazao vozač kamiona, krajnja destinacija sumnjivog tereta bilo je Visoko.

Iako zvaničnih policijskih informacija još nema, sumnja se da se radi o švercu konjskog mesa, koje je, kako se pretpostavlja, naručio proizvođač iz Visokog.

Pronalazak obezglavljenih konja u Sarajevu došao je u trenutku dok Evropu potresa afera s konjskim mesom, koje je pronađeno u proizvodima na kojima je na deklaraciji pisalo da se radi o goveđem proizvodu, piše list.

Iako u BiH još nisu zabilježeni slučajevi otkrivanja ovakvih sumnjivih proizvoda, pronalazak obezglavljenih konja mogao bi pokazati da afera koja trese bogate evropske zemlje poput Njemačke i Švicarske nije zaobišla ni našu BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo