Petak, 14 svibnja, 2021

Policajci u kamionu pronašli dva obezglavljena konja

Nemojte propustiti

Pripadnici Policijske uprave sarajevske općine Novi Grad prije nekoliko dana u blizini Sarajevskog aerodroma zaustavili su kamion u kojem su tokom rutinske kontrole pronašli dva obezglavljena konja, piše Avaz.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kamion se, naime, kretao iz pravca Lukavice prema Stupu, a, kako je policajcima kazao vozač kamiona, krajnja destinacija sumnjivog tereta bilo je Visoko.

Iako zvaničnih policijskih informacija još nema, sumnja se da se radi o švercu konjskog mesa, koje je, kako se pretpostavlja, naručio proizvođač iz Visokog.

Pronalazak obezglavljenih konja u Sarajevu došao je u trenutku dok Evropu potresa afera s konjskim mesom, koje je pronađeno u proizvodima na kojima je na deklaraciji pisalo da se radi o goveđem proizvodu, piše list.

Iako u BiH još nisu zabilježeni slučajevi otkrivanja ovakvih sumnjivih proizvoda, pronalazak obezglavljenih konja mogao bi pokazati da afera koja trese bogate evropske zemlje poput Njemačke i Švicarske nije zaobišla ni našu BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo