Nedjelja, 18 travnja, 2021

Policajci u Srbiji brutalno pretukli mladiće i ostavili ih da leže na cesti

Nemojte propustiti

Braća Strahinja (23) i Pavle (16) Marinković završili su Kraljevačkoj bolnici u noći između subote i nedelje nakon što su ih, kako tvrde, tukli policajci i ostavili ih da pretučeni leže na ulici.

Foto: Blic
Foto: Blic

Prema pisanju Blica, Strahinja je zadobio je teške povrede bubrega i leđa, zbog čega je zadržan na urologiji, dok je maloljetni Pavle zadobio lakše povrede glave.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Braća tvrde da su ih tukla osmorica policajaca (četvorica u uniformama i četvorica u u civilu), tvrdeći da su mladići bili previše bučni. Počela je rasprava, a onda i batinanje, najprije maloljetnog Pavla, a onda i njegovog starijeg brata Strahinje, koji leđima ima otisak šara od čizama.

“Išli smo pored pijace, gdje smo krenuli da pomognemo rođaku da istovari voće i povrće. Sreli smo kuma, kome sam ja malo bučnije rekao: Gdje si, kume? Tada su iz kafane izašli ljudi u uniformama i u civilu i rekli: Stoj, policija! Pitao nas je koga mi to zajebavamo i dobio sam šamar od kojeg sam pao. Počeli su da me šutiraju i udaraju, a onda su prešli na Strahinju koji je pokušao da ih spriječi. Toliko su ga udarali čizmama i pendrecima da je pao u nesvijest, a policajci su se udaljili”, piše u izjavi koju je maloljetni Pavle Marinković dao policiji.

“Ne mogu da mokrim, a kada uspijem onda izlazi krv. Šutirali su me bar deset minuta. Sjećam se, prije nego što sam pao, da mi jedan od policajaca rekao da mu ljubim čizmu”, kaže Strahinja Marinković.

Ljekari su konstatovali da se radi o lakšim tjelesnim povredama, a iz kraljevačke policije rekli su za Blic da je njima slučaj prijavljen i da se radi na pronalaženju počinilaca.
(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo