Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Policajka: Skini mi se s p***e i gledaj svoja posla

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još nisu dostavili Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu izvještaj protiv D.H., policajke MUP-a Zeničko-dobojskog katona, kojoj je 25. marta ove godine oduzet devetogodišnji sin zato što ga je zlostavljala.

Pokrenut postupak

Da izvještaj još nije dostavljen, potvrdio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

U međuvremenu, MUP ZDK pokrenuo je postupak protiv njihove pripadnice, zaposlene u Policijskoj stanici u Kaknju, s obzirom na to da je to praksa kada postoji sumnja da je neki policijski službenik počinio krivično djelo.

Na profilu koji ova policajka ima na društvenoj mreži Facebook, mogu se vidjeti komentari ogorčenih građana, koji su bili šokirani što je ona, po zanimanju policajka, zlostavljala svoje dijete.

Ali, još su šokantniji odgovori koje je ova pripadnica MUP-a ZDK napisala na svom profilu građanima.

“A za tvoje znanje, mali je opet sa mnom, na tvoju žalost. I moje je…. Ja rodila, ja odgovaram za njega. Da sutra kriminalac ispadne, rekle bi takve (pametne) poput tebe: “Mater ga nije odgajala…” Znaš turat nos tamo gdje mu nije mjesto, turi ga u guzicu, a ne u moj život, i za kraj da ti kažem, skini mi se sa p…e, da prostiš, i gledaj svoja posla”, odgovara ova policajka na svom FB profilu drugoj građanki.

D.H. tako jednoj građanki odgovara: “Pa šta… svoje tukla, nisam tuđe i j… polako.”

Potom D.H. piše da joj ne može niko ništa i da je jača od sudbine

Jednoj od građanki, pak, kaže da je iskompleksirana zato što je priroda nije obdarila grudima, da je daska i da dođe da vidi kako prave grudi izgledaju

Mjere zabrane važe godinu

Iako na profilu društvene mreže Facebook tvrdi da je dijete opet s njom, kako je rečeno u Općinskom sudu u Sarajevu, D.H. ne govori istinu.

– Općinski sud izrekao je majci mjere zabrane približavanja žrtvi nasilja i uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju, i to na godinu. Dijete je smješteno na sigurno i pripadnici dvije policijske stanice i radnici socijalnih službi provjeravaju da se te mjere ne prekrše – kazali su u Službi za odnose s javnošću Općinskog suda.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo