Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Policija hapsi i pretresa na 13 lokacija u tri kantona

Nemojte propustiti

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom

Rano jutros, policijski timovi započeli su istovremene pretrese na 13 lokacija na području Visokog, 7 lokacija na području Kantona Sarajevo i 2 lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Odavanje službene tajne”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Nadriliječništvo”.

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

“Tokom pretresa 8 osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju. Više detalja o rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti”, kazali su iz MUP-a ZDK.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik o Srebrenici: Vrlo je teško biti kreten pa ne prihvatiti istinu

Na upit reportera planira li otići u Srebrenicu, Dodik je slegnuo ramenima i rekao da se bliži izborna kampanja...

Možda vas zanima i ovo