Utorak, 5 prosinca, 2023

Policija mu upala u kuću zbog igračke minobacača

Preporučeno

Policija je prije nekoliko dana upala u dom Iana Driscolla u Tawkesburyju u Velikoj Britaniji zbog fotografije na kojoj se mogla vidjeti igračka minobacača.

minobacac“Igračka ‘Action Man’ je pomalo ličila na mene pa sam je odlučio postaviti na Facebook. Nisam ni primijetio da se u pozadini nalazi minobacač”, rekao je Driscoll, koji pravi i prodaje umanjene modele i replike raznih stvari.

Upravo se čita:  Biste li za ovo platili 10 eura? U Njemačkoj mu je to cijena: ‘Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milioner‘

Međutim, neko je primijetio minobacač i prijavio Driscolla policiji. Ubrzo se pred njegovim domom pojavilo pet vozila sa naoružanim policajcima koji su pretražili cijelu njegovu kuću, prenosi Gizmodo.

Driscoll se pita da li je iko od nadležnih uopšte pogledao fotografiju prije nego je poslao policiju pred njegova vrata, jer da jeste vjerovatno bi vidjeli da je minobacač malo veći od akcijske figure i da je otprilike iste veličine kao i daljinski upravljač koji se može vidjeti na fotografiji.

Upravo se čita:  Cazinjanin zaplivao u hladnom jezeru pa zapjevao: "Krajišnik sam ja ponosim se tim"!

“Minobacač je jako mali i svima je jasno da je u pitanju igračka. Još uvijek se smijem tome. Bilo je zaista urnebesno”, kazao je Driscoll.

“Informacija nam je dostavljena sa najboljim namjerama, a mi smo također imali najbolje namjere. Mislim da je bolje što smo reagovali brzo, nego da se kasnije ispostavilo da je u pitanju bilo pravo oružje. Policajcima je bilo drago da u pitanju nije bilo nešto ozbiljnije”, rekla je Alexa Collicott, glasnogovornica policije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo