Petak, 25 lipnja, 2021

Policija na terenu: Iz izolatorija na KCUS-u pobjegla osoba zaražena koronavirusom

Nemojte propustiti

Kako je objavljeno, riječ je o državljaninu Poljske za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus i koji je trebao biti upućen u izolatorij.

Policiji u Sarajevu prijavljeno je da se iz izolatorija u Podhrastovima samoinicijativno udaljila jedna osoba zaražena koronavirusom, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba.

“U 15:47 sati obaviještena je Druga PU da se jednoa osoba samoinicijativno pješice udaljila iz Izolatorija objekta klinike u Podhrastovima, kao i da je pozitivna na koronavirus”, kazao nam je Hadžiabdić, dodavši da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju neophodne mjere i radnje na pronalasku osobe.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o državljaninu Poljske za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus i koji je trebao biti upućen u izolatorij, piše portal Klix.

Podsjećamo, ovo nije prvi prijavljeni slučaj u Bosni i Hercegovini da su osobe zaražene koronavirusom pobjegle iz objekta za izolaciju. Dvije osobe zaražene koronavirusom su krajem marta pobjegle iz objekta za izolaciju u Banjoj Luci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo