Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Policija neće hapsiti vračaru koja je varala građane!

Nemojte propustiti

Žena koja se krije iza pseudonima vidovita Ida, sa prebivalištem u Tuzli, a koja je varala građane, neće biti hapšena, jer policija nije utvrdila njenu odgovornost.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

To nam je potvrđeno u MUP-u TK, u kojem kažu da će, ipak, predmet biti proslijeđen nadležnoj kantonalnoj inspekciji rada, kako bi inspektori, eventualno, preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Vračaru je prijavila naša čitateljka iz Hrvatske, čije je ime poznato redakciji “Nezavisnih”, a koja je i sama, nakon što ju je muka natjerala, kako kaže, postala žrtva prevarantkinje.

“Radeći na provjerama u vezi sa prijavom državljanke Hrvatske, a koja je prijavila izvjesnu vidovitu Idu, za koju navodi da joj je prebivalište u Tuzli, te da ju je prevarila, uz saglasnost sa kantonalnim tužiteljom i sudijom Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici ustanovili su da iz te prijave ne proizilaze elementi krivične niti prekršajne odgovornosti”, kažu u tuzlanskoj policiji.

Naša čitateljka ispričala nam je da je vračaru pronašla na internetu i poslala joj mejl da ima problema sa zdravljem.

“Odgovorila je da mi može pomoći, napisala mi je šta se sa mnom zbiva, odnosno da su ‘negativne emocije djelovale iscrpljujuće na moje već veoma iscrpljeno tijelo”, navodi naša čitateljka.

Vidovita Ida navela je i da može da pomogne, što košta 250 eura. Kada je nesrećna žena iz Hrvatske novac uplatila i shvatila da joj se vračara više neće ni javiti, obratila se policiji.

“Od nesrećnih ljudi ta prevarantkinja uzima i do 500 eura, a izvarala je cijeli region”, tvrdi naša čitateljka.

Nakon pisanja “Nezavisnih”, vračara je kontakt podatke povukla sa interneta, tako da više ne postoji blog vidovitaida.blogger.ba.

POVEZANO: Pod lupom policije: Vračara iz Tuzle za usluge uzimala i do 500 eura

(Nezavisne novine)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo