Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Policija nema milosti: Kažnjene 64 osobe jer nisu nosile zaštitnu masku

Nemojte propustiti

Iz MUPRS-a apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19).

U Republici Srpskoj (RS) bez zaštitne maske na javnim površinama u protekla 24 sata zatečene su 64 osobe i njima su uručeni prekršajni nalozi – potvrđeno je danas iz entitetske policije.

Zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata u tom bh. entitetu prekršilo je 15 građana. Od te zabrane izuzete su osobe kojima poslodavac ili policija izda odgovarajuće dozvole.

Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi. Policijskoj stanici Banja Luka jučer je u 10.40 sati prijavljeno da se iz prostorija Klinike za infektivne bolesti samovoljno udaljio D.D. iz Banja Luke, a kod kojeg je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Pacijent je ubrzo locirano na adresi stanovanja i protiv njega će biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Radnici Higijensko-epidemiološke službe su oko 12.20 sati, uz asistenciju policije, ovu osobu smjestili u Kliniku za infektivne bolesti UKC RS, nakon čega su izvršili i dezinfekciju porodične kuće.

Iz MUPRS-a ponovo apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo