Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Policija obavila uviđaj u vikendici: Prozor bio otvoren, agregat je radio kada su ušli istražitelji

Nemojte propustiti

Christian Schwarz Schilling poručuje: Njemačka preuzima inicijativu u BiH, konačno!

Njemačka je 20. januara i službeno objavila kandidaturu bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH. Konačno!,...

U potrazi za dobrim vijestima: Federalni krizni štab mogao bi ublažiti mjere, razmatra se mogućnost popuštanja epidemioloških mjera u narednom periodu

U Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva trenutno se razmatra mogućnost popuštanja epidemioloških mjera u narednom periodu. Kako se saznaje od...

CIK jednoglasno pozvao Tužiteljstvo BiH: Pokrenite postupak protiv Milorada Dodika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik u dva navrata je brutalno vrijeđao članicu Centralne izborne komisije BiH,...

Doktor Šeranić: Vakcina ne štiti od zaraze, u planu je otvaranje vakcinalnih punktova

Da bi se postigla neophodna masovna imunizacija, kaže Šeranić, međunarodne organizacije preporučuju da je u prvom turnusu potrebno vakcinisati...

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno, ugljen monoksid, i ugušili osmero mladih.

Uviđajem je utvrđeno da je osmoro mladih iz Posušja stradalo u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo najvjerovatije usljed gušenja, saopšteno je iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

“Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu tijela stradalih su prevezena na Odjeljenje patologije Univerzitetske kliničke bolnice Mostar, gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a preciziraju da je policija 1. januara u 10.05 sati zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba.

“Na mjesto događaja izašli su radnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiocem na mjestu događaja izvršili uviđajne radnje i tom prilikom utvrdili da su smrtno stradali S.R, M.R, Ž.P, M.S, M.P, S.P, I.M. i S.J. sa područja Posušja, svi 2001. godište”, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Agregat i dalje radio

Kako se saznaje iz izvora bliskim istrazi, agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljen monoksid koji je otrovao osam mladih života nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu koja je, pak, bila prozorčićem povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj su naposljetku i zaspali. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno, ugljen monoksid, i ugušili osmero mladih.

Očito je da oni nisu niti slutili koja ih pogibija može snaći, a saznaje se da je agregat još uvijek radio u trenutku kad su istražitelji došli u kuću i otkrili njihova tijela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegović: Navikao sam da srbijanski i političari iz RS-a namjerno izvrću i pogrešno tumače moje izjave kako bi me predstavili kao “neprijatelja srpskog naroda”

Nakon velikog broja reakcija koje su pristigle mahom iz manjeg bh. entiteta Republika Srpska nakon gostovanja u "Dnevniku" Federalne...

Možda vas zanima i ovo