Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Policija od danas pojačano kontrolira poštivanje mjera, kazne i do 1.500 KM

Nemojte propustiti

Ministar MUP-a KS Admir Katica je pozvao građane da od danas poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja svih stanovnika.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je nakon jučerašnje sjednice Vlade KS, da će od danas na ulicama biti povećan broj policijskih snaga koje će kontrolirati provođenje novih epidemioloških mjera.

– Policijski službenici će izdavati upozorenja i niti jedan život nije skuplji od jedne kazne koja se može platiti. Kazne su od 500 do 1.500 KM i naši policijski službenici će pored upozorenja izricati i kazne. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, potrebno je na sve načine da pojačamo implementaciju mjera koje su u funkciji javnog zdravlja – istakao je Katica.

Dodao je i da će iz MUP-a KS raditi na mjerama implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od deset osoba na privatnim zabavama i u tim smislu će preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

Katica je pozvao građane da od danas poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja svih stanovnika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo