Subota, 2 ožujka, 2024

Policija oduzela 7.960 komada pirotehničkih sredstava, pokrenut prekršajni postupak

Preporučeno

Riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika

Policijski službenici PU/PS Kalesija u petak 23. decebra su shodno sačinjenom operativnom planu pojačanih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika i prikupljenim saznanjima, pronašli veću količinu pirotehničkih sredstava u prodajnom objektu vlasništvo E.H. (360 paketa različitih pirotehničkih sredstava u ukupnoj količini od oko 7960 komada).

Upravo se čita:  EU šalje novu pomoć: Po 5.000 KM za više od 1.500 građana BiH

Pronađena pirotehnička sredstva su oduzeta, a dalje mjere poduzimaju službenici PS Kalesija, shodno odredbama Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, te će protiv E.H. biti pokrenut prekršajni postupak.

Inače, riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika, koje su usmjerene na sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, sprečavanje izvršenja krivičnih djela i pojačane kontrole saobraćaja u cilju efikasnije zaštite građana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas