Utorak, 31 siječnja, 2023

Policija oduzela 7.960 komada pirotehničkih sredstava, pokrenut prekršajni postupak

Nemojte propustiti

Riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika

Policijski službenici PU/PS Kalesija u petak 23. decebra su shodno sačinjenom operativnom planu pojačanih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika i prikupljenim saznanjima, pronašli veću količinu pirotehničkih sredstava u prodajnom objektu vlasništvo E.H. (360 paketa različitih pirotehničkih sredstava u ukupnoj količini od oko 7960 komada).

Pronađena pirotehnička sredstva su oduzeta, a dalje mjere poduzimaju službenici PS Kalesija, shodno odredbama Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, te će protiv E.H. biti pokrenut prekršajni postupak.

Inače, riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika, koje su usmjerene na sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, sprečavanje izvršenja krivičnih djela i pojačane kontrole saobraćaja u cilju efikasnije zaštite građana.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo