Srijeda, 8 prosinca, 2021

Policija osigurava lokacija gdje se prati Svjetsko prvenstvo

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Uprava policije poduzima planske aktivnosti provođenja mjera fizičkog osiguranja na svim mjestima gdje će biti organizirano javno gledanje utakmica: ugostiteljski objekti, ljetne bašte, trgovi, u periodu od 12. juna do 13. jula i potrebnom vremenu, sa posebnim akcentom na lokalitete ispred BBI centra i na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo

Uzimajući u obzir dosadašnja iskustva u praćenju i osiguranju ovakvih događaja, navedeno je iz MUP-a KS, posebna pažnja će biti usmjerena na sprječavanje svih pokušaja narušavanja javnog reda i mira upotrebom različitih pirotehničkih sredstava, upotrebe opojnih droga, vršenja različitih krivičnih djela, te eventualnih pokušaja potpunih obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama u gradu.

U tom smislu zadužene su i sve policijske uprave, da na svom području izdiferenciraju mjesta gdje će biti organizirana gledanja utakmica i okupljanja navijača, kako bi pravovremeno bile poduzete sve mjere i radnje s ciljem sprečavanja svih oblika nedopuštenog ponašanja koja bi ugrozila javni red i mir i sigurnost građana.

“Mjere koje će pratiti osiguranje ovih događaja su: stalno prikupljanje informacija o mjestima gdje će se organizirano pratiti utakmice, pojačan obilazak ugostiteljskih objekata gdje će se okupljati veći broj navijača, te u skladu sa potrebom i propraćaj takvih navijačkih skupina. Mjere pojačanog nadzora i obilaska terena podrazumijevaju i lokacije koje su od ranije poznate po izvršavanju različitih krivičnih djela ili narušavanja javnog reda i mira”, navode iz MUP-a KS.

Sve navedene planske aktivnosti Uprava policije će, u narednom periodu, provoditi s ciljem stvaranja što sigurnijeg ambijenta koji će omogućiti svim građanima da na pravi način uživaju u sportskom spektaklu, ali i nesmetano funkcioniranje svih segmenata života na području Kantona Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo