Utorak, 16 kolovoza, 2022

Policija pretresla objekte Keljmendija, Ahmića i Sejfovića: Pogledajte šta su sve pronašli

Nemojte propustiti

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati su: E.K., A.S. i A.A.

Na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, MUP KS izvršio je pretres stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila uhapšenih u jučerašnjoj akciji Specijalne jedinice MUP-a KS-a kodnog naziva “REZ”: Elvisa Keljmendija, Ajlina Ahmića i Anela Sejfovića.

Foto: MUP KS

Pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

pištolj marke “Glock”, sa dva okvira i 24 komada metaka,

pištolj marke “Valter” sa 13 komada metaka,

pištolj marke “SIG” sa 9 komada metaka,

automatska puška HK3, cal. 7,62X51 mm, sa 2 okvira i 20 metaka istog kalibra,

jedna ručna bomba,

pancirni prsluk,

tri veća paketa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

veća suma novca,

četiri ručna sata marke “ROLEX”,

više mobilnih telefona,

više bankovnih kartica i

notesi.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnih droga, slobode su lišena sljedeća lica: E.K., rođen 1978.godine u Prizrenu, sa boravkom u Istočnoj Ilidži, A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A.A., rođen 1984.godine u Dubrovniku, nastanjen u Sarajevu, S.T., rođen 1971.godine u Kosovskoj Mitrovici, nastanjen u Beogradu, državljanin Srbije, A.P., rođen 1984.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.K., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, M.S., rođen 1998.godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu i H.B., rođen 2000.godine u Sarajevu, nastanjen u Visokom.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati su: E.K., A.S. i A.A., dok su ostala lica otpuštena, uz saglasnost postupajućeg tužioca, te će protiv istih u redovnom postupku biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Policijski službenici, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo