Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Policija pretukla mladiće na zboru u Slatini

Nemojte propustiti

Stanica policije u Laktašima mogla bi da dobije tužbu od lica koja su policajci tukli.

rade bozicRade Božić je točio pivo na petrovdanskom zboru u Slatini, kada mu je prišla grupa ljudi, i kako kaže, uzela i bacila bačvu sa kojom je radio.

Prema Radetovim riječima, zamolio ih je da odu i da ne prave dodatnu gužvu, na šta su isto reagovali i svi prisutni. Nakon što mladići i pored upozorenja nisu htjeli da se udalje, pristigli su policajci i bez ikakvih pitanja počeli da tuku Božića, a da pomenute kavgadžije niko nije ni pipnuo.

„Uzeli su me, zavrnuli su mi ruke. Njih pet-šest me je počelo tući rukama, nogama, palicama… Nisam mogao da stojim, malo je falilo da se srušim“, kaže Božić, ističuči da su ga nakon toga i verbano ismijavali i omalovažavali.

Kako tvrdi, ne samo da su pretukli njega i osobe koje su mu pritekle u pomoć, nego su ga primorali da potpiše izjavu u kojoj tvrdi da se opirao hapšenju.

U policiji ne negiraju primjenu sile, ali ističu da su osobe nad kojima je primijenjena pružile aktivan otpor, čime su se stekli zakonski uslovi za takvu akciju.

Više o ovom slučaju pogledajte u videu:

(Nezavisne novine, ATV)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo