Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Policija provjerava poslovanje ministra Mikulića

Nemojte propustiti

Federalna uprava policije provjerava poslovanje Ministarstva pravde Federacije BiH /FBiH/, odnosno ministra Zorana Mikulića, saznaje Federalna televizija.

mikulicPolicija provjerava na koji je način Ministarstvo pravde FBiH uplatilo mostarskoj firmi “Unis Telekomunikacije” iznos od 1,8 miliona KM na ime elektronskog nadzora osuđenika, kao i to zbog čega veći dio plaćenog posla nije realizovan.

U Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja Federalnog ministarstva pravde za 2011. godinu revizori su naveli da predmet nabavke određen tenderskom dokumentacijom nije u skladu sa objavljenim obavještenjem, u kojem je navedeno da je predmet postupka “Nabavka, montaža, održavanje i podrška opreme i usluga sistema za izvršenje kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom”.

U tenderskoj dokumentaciji predmet postupka je i iznajmljivanje opreme i usluga.

“Ne možemo potvrditi da je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u BiH izrađena tenderska dokumentacija sa jasnim i preciznim informacijama u dijelu opisa proizvoda i usluga iznosa, obima i količine nabavke, tehničke specifikacije, opisa posla, i da je objavljeno Obavještenje o javnoj nabavci u dijelu predmeta postupka nabavke usklađeno sa predmetom postupka nabavke u tenderskoj dokumentaciji”, naveli su revizori.

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo