Petak, 21 siječnja, 2022

Policija savladala bolesnika koji je nožem prijetio djeci

Nemojte propustiti

Prava drama događala se u srijedu u prijepodnevnim satima na ulicama Orašja, a njen sretan kraj uslijedio je zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika koji su savladali naoružanog muškarca s nožem u ruci. Policiju su građani obavijestili da ulicama grada šeta naoružani muškarac i prijeti ubistvom ženama i djeci.

– Čim smo dobili dojavu, shvatili smo ozbiljnost situacije i odmah smo uputili patrolu koja je u Devetoj ulici uočila naoružanog muškarca. S nožem u rukama je mlatarao i prijetio građanima. Odbio je saradnju s policajcima, tako da su oni morali primijeniti represivne mjere kako bi savladali njegov aktivni otpor. Zaskočili su ga, razoružali, a potom svezali lisicama.

Riječ je o 67-godišnjem duševnom bolesniku I. M. iz sela Donja Mahala. Pri hapšenju policajci su iz njegovih ruku oteli čelični nož dužine oko 20 centimetara. Priveden je u orašku policiju i pritvoren do daljnjeg – kažu „Dnevnom avazu” službeni izvori iz oraškog MUP-a i pojašnjavaju da je riječ o osobi koja je registrirani duševni bolesnik i koja, uprkos strogoj zabrani ljekara, konzumira alkohol.

Protiv I. M. bit će podnesena prijava Općinskom sudu u Orašju zbog više prekršaja u stjecaju.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo