Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Sporne “HR” oznake: Policija u BiH “kažnjava” vozače iz Hrvatske!?

Nemojte propustiti

Vozači iz Hrvatske koji trebaju putovati u BiH zbunjeni su nakon što se proširila informacija o neugodnim iskustvima hrvatskih građana sa bosanskohercegovačkom policijom koja je od njih, nakon što su uredno prešli obje granice na graničnom prelazu u Slavonskom i Bosanskom Brodu, zahtijevala plavu evropsku oznaku države na automobilskim registarskim oznakama.

pictures-2013_july-registarsske_oznake_Hrvatska_tportal_149226028 (2)
Foto: Tportal.hr

Iako to, prema propisima susjedne nam Hrvatske, na starim registarskim oznakama nije predviđeno i dozvoljeno, a na takve i slične oznake radnici na tehničkim pregledima redovno su upozoravali vozače da ih skinu, neki su vozači ipak imali neugodnosti jer im je policija u BiH naplatila kaznu.

U Policijskoj upravi Brodsko-posavskoj u Hrvatskoj navode da imaju saznanja o tome, te da trenutno nemaju informacija o bilo kakvoj izmjeni koja je vezana uz stare hrvatske registarske oznakake, a posebno o lijepljenju naljepnica.

(Tportal.hr)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo