Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Policija u BiH se obračunava s bahatim vozačima funkcionera: Dosta je treptača, slijede sankcije

Nemojte propustiti

Vozači koji nisu uklonili treptače imaju za cilj da brže stignu do odredišta, a time su ostali učesnici u saobraćaju i cjelokupna javnost ogorčeni.

Svi vozači funkcionera koji na putevima u bh. entitetu Repbulika Srpska koji nezakonito budu koristili treptače suočiće se s kaznom, jer je MUP RS počeo akciju otkrivanja i sankcionisanja onih koji mimo propisa uključe ove posebne svjetlosne uređaje, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Upotreba treptača je, podsjeća naš izvor, zakonom zabranjena za vozila koja nemaju policijsku pratnju, dok policija, vatrogasci i hitna pomoć imaju pravo na rotaciju.

Kako dalje podsjeća naš sagovornik, MUP RS je ranije upozorio neke vozače da su dužni da uklone ove svjetlosne uređaje s vozila, ali su oni to upozorenje izignorisali.

Izvor “Nezavisnih”, upućen u dosadašnje rezultate ove akcije, potvrdio je da je ona već donijela rezultate.

“Policija se prihvatila posla i u Banjaluci je već uočeno sedam vozila na kojima se nalaze treptači mimo propisa”, pojašnjavaju sagovornici “Nezavisnih”.

Kako dodaju naši izvori, u pitanju su crna škoda superb, vlasništvo Vlade RS, crna škoda oktavija Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, te crni folksvagen pasat u vlasništvu Republičke uprave civilne zaštite.

“Na spisku su i crna škoda superb u vlasništvu Ministarstva trgovine i turizma RS, crni folksvagen pasat u vlasništvu Parlamentarne skupštine BiH, te smeđi folksvagen pasat Ministarstva saobraćaja i veza RS. Treptači su primijećeni i na crnom mercedesu Vojina Mitrovića, ministra komunikacija i transporta BiH”, otkrivaju sagovornici “Nezavisnih”.

Kako napominju naši izvori, vozači koji nisu uklonili treptače imaju za cilj da brže stignu do odredišta, a time su ostali učesnici u saobraćaju i cjelokupna javnost ogorčeni.

Autor: Nezavisne novine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo