Nedjelja, 18 travnja, 2021

Policija upala u stan antivakserke dr. Jovane Stojković: Da li biste me streljali da imate naredbu?

Autor:Nova.rs

Nemojte propustiti

Stojkovićeva je nezvanična “zvijezda vodilja” antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri koronavirusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Policija je rano jutros došla u stan antivakcinašice i predsjednice pokreta “Živim za Srbiju” Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Facebook profilu pokreta.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”.

-Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku?, pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vrijeđa pripadnike MUP.

– Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da, pričala je Stojkovićeva.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema, javlja Nova.rs.

Stojkovićeva je nezvanična “zvijezda vodilja” antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri koronavirusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Protiv Jovane Stojković se vodi i postupak pred Sudom časti Ljekarske komore Srbije, nakon što je pet ljekara prijavilo za narušavanje etike i antivakcinalne aktivnosti.

Važno je napomenuti i da Stojkovićeva konstantno ističe svoju titulu doktora medicine, zbog čega se njen autoritiet uvećava kod publike, a sa druge strane, kada je pozvana na odgovornost da jedan ljekar ne smije propagirati nedokazane medicinske stavove, Stojković se brani da njen “građanski aktivizam nema veze sa Ljekarskom komorom Srbije (LKS)”, i da je u pitanju “postupanje građanke van radnog vremena”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo