Petak, 24 ožujka, 2023

Policija zaustavila migrante na granici sa Hrvatskom: Grupa od oko 120 migranata vozom se vraća u Beograd

Nemojte propustiti

Grupa migranata iz Afganistana i Pakistana koja je pokušala da probije policijsku barikadu te preko njiva iz Srbije uđe na teritorij Hrvatske odustala je od pokušaja i vraća se za Beograd, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako javlja reporter AA sa mjesta događanja, oko 120 migranata je pješice krenulo do Željezničke stanice u Šidu odakle će se vozom vratiti u Beograd.

Migranti, koji su cijelu noć s nedjelje na ponedjeljak proveli na otvorenome pored ceste, pokušali su u ponedjeljak oko 14 sati probiti barikadu koju je postavila srbijanska policija kod graničnog prijelaza Šid-Tovarnik.

Poslije neuspjelog proboja barikade migranti su krenuli preko njiva u pokušaju da ilegalno prijeđu granicu sa Hrvatskom, ali u tome ih je sprječila srbijanska policija.

Tom prilikom je čak zabilježeno i nekoliko slučajeva sukobljavanja između migranata i pripadnika policije.

Riječ je o grupi migranata iz Pakistana i Afganistana, koji su jučer odbili smještaj u prihvatnim centrima za azil protestujući što im nije dopušteno da legalno, preko Hrvatske, nastave put prema zemljama Zapadne Evrope.

Grupa od oko 120 migranata, uglavnom iz Afganistana i Pakistana, krenula je u petak pješice iz Beograda ka Hrvatskoj u nadi da će uspjeti prijeći granicu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvat odlučio postiti cijeli ramazan: Nakon iftara objasnio ljudima kako mu je prošao prvi dan posta

Reakcije ljudi na ovakvu njegovu odluku su i više nego pozitivne i ohrabrujuće. Sve ih je zanimalo kako je...

Možda vas zanima i ovo